De eerste CD van de MiniMuzikantjes :)

april 20, 2018

  • Het is zover!!! De eerste CD van de MiniMuzikantjes is een feit!

    Een lang gekoesterde droom die nu toch echt uitkomt!

    De eerste cd van de MiniMuzikantjes staat in het teken van hun kwaliteiten en hun emoties. Zo is Fretje Gitaar een echte entertainer en regelaar. Hij geniet van optredens en het podium. Hij regelt en bepaalt graag. Echter woont Fretje op een slapende vulkaan en kan hij vanuit frustratie erg snel boos worden.
    Elke MiniMuzikant heeft 1 lied in zijn of haar kwaliteit. Zo steelt Fretje de show, heeft Fien Toeter een danslied en trommelt Bembem erop los. Het 2e lied van elke MiniMuzikant staat in het teken van hun emoties. Zo kan Fretje vanuit teleurstelling of frustratie snel boos worden, Fien snel verdrietig, Belle snel bang en Bembem iets te enthousiast. Feetje is de verbinding tussen de MiniMuzikantjes en zingt over alle emoties die ze in haar hart voelt. Want het hart is dé plek waar alle emoties wonen.

    De MiniMuzikantjes investeren in de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen.
    De cd is geschikt voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de onderbouw van het basisonderwijs. Vanaf ca. 2 t/m 7 jaar.De cd is een voorloper op het kinderboek van de MiniMuzikantjes. Elke MiniMuzikant heeft 2 liedjes opgenomen welke in het kinderboek avonturen terug te vinden zijn.

    Details
    De 5 MiniMuzikantjes zijn onderdeel van de ‘Lekker In Mijn Vel’ methode.
    Dit is een nieuw ontwikkelde methode waarin 5 muzikanten centraal staan die allerlei gevoelens en emoties ervaren.

    In de methode wordt onhandig gedrag van elke MiniMuzikant genormaliseerd en geaccepteerd. Hierdoor ontstaat erkenning voor het gedrag en de bijbehorende emoties. Tegelijkertijd wordt de boodschap gegeven dat alle 5 de MiniMuzikantjes het onhandige gedrag niet wenselijk vinden, aangezien het hen niet helpt in hun leven. Hierdoor wordt er dus ook meteen gewerkt aan het onhandige gedrag.

    Op dit moment wordt de ‘Lekker In Mijn Vel’​ methode preventief ingezet op scholen, in de vorm van een 8 weekse training voor groep 2, 3 & 4.
    De training heeft een realistische benadering, aangezien de methode is geschreven vanuit de visie dat niemand perfect is en niemand perfect hoeft te zijn. De training is erop gericht om kinderen zo goed mogelijk te leren omgaan met hun eigen onhandigheid en de onhandigheid van de ander. Door onhandig gedrag te normaliseren en te accepteren krijgen kinderen meer erkenning voor hun eigen gedrag en meer begrip voor het gedrag van een ander. Tijdens de gehele training staan de 5 MiniMuzikantjes centraal.

    De cd kan vanaf nu online besteld worden op de website voor €15,- incl verzendkosten.
    De cd kan ook gekocht worden op evenementen van de MiniMuzikantjes, tijdens de creatieve lessen of vakantie workshops. Zo staan we Koningsdag in Vreeswijk, Nieuwegein op de Koningsdag markt.

    De cd is binnenkort ook voor €15,- verkrijgbaar via Bol.com!

    De MiniMuzikantjes is een geregistreerd en beschermd product van Kindertraining Nederland.