Week van de opvoeding

oktober 03, 2017
Herken je dat? Je kind wilt vertellen hoe het zich voelt, maar kan de juiste woorden niet vinden?

 

Door thuis vaak over emoties te praten ontstaat er een basis om ook tijdens moeilijke momenten emoties onder woorden te brengen. Dit is ontzettend belangrijk voor kinderen, want vaak lukt het hen even niet op moeilijke momenten. Door er thuis vaak over te praten werken jullie samen aan een stuk bewustwording dat de emoties vreugde, verdriet, angst, trots, schaamte en boosheid elkaar vaak kruisen en deze emoties er allemaal mogen zijn.

Om te zorgen dat kinderen emotioneel lekker in hun vel zitten, is het bewust nadenken over emoties (hoe simpel ook) ontzettend belangrijk. Wil je hier thuis meer aandacht voor hebben, probeer dan eens de volgende vragen te stellen tijdens een quality-time moment. Zoals tijdens het naar bed brengen.

– Heeft iemand je vandaag blij/boos/bang/verdrietig gemaakt?
– Heb je vandaag iemand geholpen?
– Heb je vandaag iets goeds voor je lichaam gedaan?
– Op welk moment voelde je je het meest gelukkig vandaag?
– Waar heb je het meest zin in morgen? En het minst zin in?
– Welke plek op school is het fijnst om te zijn?
– Wat is je goede voornemen morgen?

Zoek je ondersteuning voor je kind met betrekking tot het uiten en verwoorden van emoties? Kom dan langs bij de MiniMuzikantjes. Tijdens de Trainingen, Coaching en Atelier lessen wordt veel aandacht besteed aan het opmerken en verwoorden van emoties.

Kindercentrum MiniMuzikantjes: IK ZIT LEKKER IN MIJN VEL!
Zie Facebook voor meer berichten!

De vrijdagmiddag Atelier les was weer zeer geslaagdWie is jouw superheld?